Pronađen kilogram kokaina

Slika ILUSTRACIJE/kokain.jpg

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom i 35-godišnjakom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga opisana u članku 173. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom i 35-godišnjakom, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga, opisana u članku 173. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.

Naime, 6. prosinca na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu uhićen je 35-godišnjak za kojeg je postojao operativni podatak da posjeduje opojnu drogu. Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu pretražene su njihove putne torbe pa je pronađen paket s jednim kilogramom opojne droge za koju se sumnja da je riječ o kokainu

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 49-godišnjak organizirao kupnju navedene količine kokaina u stranoj zemlji koju je zatim, radi skrivanja i krijumčarenja u RH, preuzeo 35-godišnjak, koji se u autobusu nalazio kao putnik, a koji je po dolasku u Zagreb i uhićen. Materijalna vrijednost pronađene droge procjenjuje se na više od 600.000,00 kuna.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja dvojac je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih dijela zloporabe opojnih droga.



Pisane vijesti