Pronađena droga i oružje u Splitu

Slika PU_SD/PUSD1 web.jpg

foto: PU splitsko-dalmatinska 

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 25-godišnjakom, za koje je utvrđeno postojanje sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i prekršaj iz Zakona o oružju, dok se 46-godišnjak sumnjiči i za počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage stanova i drugih prostorija osumnjičenika na području Sinja, temeljem sudskog naloga. Tom prilikom je pronađeno ukupno 1691.8 grama marihuane, 35.4 grama kokaina, pištolj s pripadajućim spremnikom, 6 spremnika za automatsku pušku, protutenkovski raketni bacač, tzv. zolja, 12 ručnih bombi, 3 tromblonske mine i 1851 komad različitog streljiva.

Protiv 46-godišnjaka i 25-godišnjaka su podnesene odgovarajuće kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, kao i Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu. Dovedeni su pritvorskom nadzorniku.



Pisane vijesti