Pronađena neeksplodirana ubojita sredstva

Slika ILUSTRACIJE/oruzje05.jpg

Sisačko-moslavačkoj policiji su proteklog vikenda prijavljena četiri pronalaska neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava. Tako je na području Sunje prilikom čišćenja bunara pronađena jedna ručna bomba, a na području Petrinje prilikom čišćenja kuće jedna granata. Na obali rijeke Save u Gušću je pronađeno pet ručnih bombi, a ručna bomba je pronađena i u Topuskom i to u kanalizacijskoj šahti.

Sva pronađena ubojita sredstva su s mjesta pronalaska uklonili policijski službenici protueksplozijske zaštite te će biti uništena.

Upozoravamo

Ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte na otvorenom prostoru u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti