Pronađena velika količina oružja

Slika topvijesti/2015/ozujak/PUZdroga/PUZ_oruzje_mala.jpg
 
 
Foto: PU zagrebačka
 
 
 
Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
Policijski službenici su temeljem prikupljenih saznanja da osumnjičeni posjeduje drogu i oružje namijenjene prodaji, prema nalogu suca istrage, obavili pretragu obiteljske kuće. U pretrazi je pronađena veća količina oružja i to: tri pištolja s integriranim laserskim nišanom, s dva pripadajuća spremnika, cijev za pištolj, pet spremnika, pet pušaka s optičkim ciljnikom, pretvornik za pištolj sa sklopivim kundakom i optičkim ciljnikom, sklopive nogare za pušku, 553 komada raznog puščanog streljiva, 58 komada raznih patrona, 1047 komada raznog pištoljskog streljiva, 200 komada malokalibarskog streljiva i četiri ispunjena spremnika za pušku M70 s ukupno 120 komada streljiva.
 
Vrijednost pronađenog oružja na ilegalnom tržištu prelazi vrijednost od 50 tisuća kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 46-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.


Pisane vijesti