Protuzakonit lov i krivotvorenje isprava

Slika topvijesti/travanj08/Krivolov_bjelovar.jpg

Na putu između Gornjih Plavnica i Srednje Diklenice zaustavljeno je osobno vozilo. Nakon izvršene pretrage u vozilu pronađeno je jedno strjeljivo call. 22 hornet i dvije baterijske svjetiljke-reflektori, a u prtljažnom prostoru pronađeno je pet komada odstrijeljene srneće divljači ukupne težine 112 kg.

Nakon telefonske dojave o mogućem protuzakonitom lovu, u 23.25 sati 14. travnja, na putu između Gornjih Plavnica i Srednje Diklenice zaustavljeno je osobno vozilo Opel Vectra njemačkih registracijskih oznaka kojom je, pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin. U vozilu se nalazio i 31-godišnji hrvatski državljanin, koji je s puškom u rukama pokušao pješice pobjeći s mjesta događaja. Obojica su u 23.30 sati uhićena te dovedena u Policijsku postaju Bjelovar radi provođenja kriminalističke obrade.

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru izvršena je pretraga pa je u vozilu pronađeno jedno strjeljivo call. 22
hornet i dvije baterijske svjetiljke-reflektori, dok je u prtljažnom prostoru pronađeno pet komada odstrijeljene srneće divljači ukupne težine 112 kg. Od 31-godišnjaka oduzeta je puška marke Welhrauch Mellrichstadt, cal. 22 hornet s optikom, koju je on nepovlasno posjedovao, kao i devet komada pripadajućeg strjeljiva sa spremnikom. Sumnja se da je uz pomoć reflektora s ovom puškom izvršen nezakonit lov. 

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protuzakonitog lova, krađe i krivotvorenja isprava protiv 38-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a protiv 31-godišnjeg osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protuzakonitog lova i krađe te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju. Protiv obojice slijedi i dostavljanje izvješća nadležnom inspektoru za lovstvo i šumarstvo zbog prekršaja iz Zakona o lovu.

Navedeni 38-godišnjak do sada je već dva puta pravomoćno osuđivan zbog istovrsnih kaznenih djela, a zbog sumnje u krivotvorenje broja šasije, policijski službenici ove PU privremeno su oduzeli i osobno vozilo, zbog vještačenja broja šasije.Stranica