Provedba Tečaja temeljnih prava za policijske službenike granične policije

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/EU/eufondovi.jpg

Svrha projekta „Tečaj temeljnih prava za policijske službenike granične policije“ je jačanje kapaciteta policijskih službenika granične policije, u svrhu obavljanja poslova nadzora vanjske granice EU-a

Sukladno odobrenom projektnom prijedlogu te Sporazumu o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Tečaj temeljnih prava za policijske službenike granične policije“ u okviru Fonda za integrirano upravljanje granicama - Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike (BMVI), 3. listopada 2024. godine u smještajno-obučnom centru granične policije „Mladost“ u Kuparima proveden je navedeni tečaj, na kojem je sudjelovao 21 policijski službenik iz 10 policijskih uprava.
 
Svrha projekta „Tečaj temeljnih prava za policijske službenike granične policije“ je jačanje kapaciteta policijskih službenika granične policije putem predmetnih tečaja, a u svrhu obavljanja poslova nadzora vanjske granice EU-a, primjenom načela temeljnih ljudskih prava kao i mjera te radnji koje se poduzimaju radi sprječavanja i otkrivanja nezakonitog ulaska, boravka osoba i suzbijanja prekograničnog kriminaliteta. 

Ovo je bio drugi od ukupno šest takvih tečajeva, a sljedeći je u planu za prvi kvartal 2025. godine.

Pisane vijesti | Projekti | Vanjski i europski poslovi