Provedene aktivnosti iz kampanje „Manje oružja, manje tragedija“

Slika topvijesti/2015/travanj/TV_oruzje_sisak.jpg

Foto: PU sisačko-moslovačka

Prošlog tjedna policijski službenici Policijskih potaja Sisak i Sunja su provodili aktivnosti iz kampanje "Manje oružja, manje tragedija".

Tako su u četvrtak, 23. travnja, sisački policajci zajedno s djelatnicom Hrvatskog centra za razminiranje u Osnovnoj školi u Selima učenicima sedmih i osmih razreda održali predavanje i prezentaciju „Znam što je NE DIRAM, opasno je“. Tom su prilikom djeca upoznata s opasnostima od oružja i eksplozivnih sredstava te da njihovi roditelji mogu dragovoljno i bez ikakvih sankcija policiji predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva. U svezi toga učenicima je rečeno da o tome izvijeste svoje roditelje i starije osobe te im kažu da opasna ubojita sredstva nikako sami ne donose, već da o dragovoljnoj predaji telefonski obavijeste policiju kako bi specijalizirani policijski službenici došli i ta sredstva od njih preuzeli. Tijekom predavanja i provedene prezentacije učenici su imali priliku vidjeti i kartu Sisačko-moslavačke županije s ucrtanim minski sumnjivim područjima.

Sljedećeg dana, 24. travnja, na tržnici u Sunji policijski službenici su s djelatnicom Hrvatskog centra za razminiranje Martom Kovačić proveli kampanju „Manje oružja, manje tragedija“. Građanima su tom prilikom uručivani prigodni letci i prikazani plakati kojima se isti pozivaju da bez prekršajne ili kaznene odgovornosti mogu dragovoljno nadležnoj ili najbližoj policijskoj postaji predati sve vrste oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. Slijedom iskazane zainteresiranosti za provođenje ove akcije, policija je toga dana od građana preuzela sljedeća ubojita sredstva: 20 komada raznog puščanog streljiva, jedan vježbovni metak za ručni bacač, dvije granate za protuavionski top i dva metka za protuavionski mitraljez.



Pisane vijesti