PU istarska bogatija za 45 vježbenika

Slika topvijesti/godina2010/LISTOPAD_2010/vjezbenici.jpg

Vježbenici su raspoređeni u sedam policijskih postaja PU istarske na radna mjesta temeljne, granične, aerodromske i pomorske policije.  

U Policijskoj upravi istarskoj jučer, 11. listopada,  s radom je započelo 45 vježbenika srednje stručne spreme od ukupno 180 polaznika koji su za potrebe te uprave završili program obrazovanja za zanimanje policajac u 2009./2010. godini što je provela Policijska škola u sastavu Policijske akademije.

Vježbenici su raspoređeni u sedam policijskih postaja PU istarske na radna mjesta temeljne, granične, aerodromske i pomorske policije. Vježbenički staž trajat će im 12 mjeseci, tijekom kojeg će se provoditi mentorski program obuke, a provodit će ga s vježbenicima mentori koji su završili poseban instruktivni tečaj u Policijskoj akademiji.

Cilj vježbeničkog staža i mentorskog programa obuke je da se vježbenici osposobe za samostalno obavljanje vrlo zahtjevnih  i odgovornih poslova policijskog službenika. Prijem preostalih vježbenika izvršiti će se sukladno dinamici prijema  kojeg određuje MUP RH.

Uvažavajući potrebe policijskih uprava, u tijeku je natječaj za upis 800 polaznika u program srednješkolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac u 2011. godini. Natječaj je otvoren od 6. rujna do 30. studenoga ove godine, a uvjete natječaja možete pročitati ovdje



Pisane vijesti