PU Maribor pobijedila na Međunarodnim sportskim susretima policijskih uprava

Slika topvijesti/godina_2009/svibanj/varazdin_igre01.jpg
Policijska uprava varaždinska krajem prošlog tjedna bila je domaćin šestih, već tradicionalnih međunarodnih sportskih susreta policijskih uprava Maribor i Murska Sobota te međimurske i varaždinske policijske uprave. Policijski djelatnici svoje su sportske sposobnosti odmjerili na varaždinskom Sportsko-rekreacijskom centru „Aquacity“. Na svečanom otvorenju susreta prisustvovali su v.d. generalnog direktora slovenske policije Janko Goršek, glavni ravnatelj hrvatske policije Vladimir Faber i njegov zamjenik Dražen Vitez, načelnici policijskih uprava sudionica susreta, župan Varaždinske županije Zvonimir Sabati i drugi.

Domaćin susreta, načelnik Policijske uprave varaždinske Rade Sitar, rekao je kako je vrijeme od posljednjih susreta, održanih prošle godine u slovenskom mjestu Lendava, proletjelo ali i da je bilo ispunjeno zajedničkim nastojanjima slovenskih i hrvatskih policajaca na povećanju sigurnosti naših sugrađana. Također je naveo kako je poznato da je svaka poslovna suradnja čvršća što su čvršći prijateljski odnosi na kojima se temelji te se nada da će sudionici iskoristiti ove susrete za međusobno druženje i sklapanje što više prijateljskih odnosa.

Sudionicima susreta potom su lijepe želje uputili i župan Varaždinske županije, generalni direktor slovenske policije kao i glavni ravnatelj hrvatske policije, koji je ujedno i otvorio susrete. Svi su oni pritom izrazili zadovoljstvo da se ovakve manifestacije održavaju s takvom dugogodišnjom tradicijom jer također smatraju da  policajci u obje države imaju isti cilj, a to je borba protiv svih mogućih ugroza sigurnosti građana. Ovakvi su susreti jamstvo da se kroz prijateljstvo i druženje učvrste i zajednička nastojanja na povećanju te sigurnosti.

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin policajci su odmjerili snage u malom  nogometu, samoobrani, a policijske djelatnice na parketu su zaigrale odbojku. Drugi dio natjecanja održan je na Gradskoj streljani Varaždin i to u disciplinama: pištolj za muškarce te zračna puška za mješovite ekipe.

Sve utakmice su bile napete. Nogometaši su se za pobjedu borili do zadnje minute, a odbojkašice su se borile za svaki osvojen bod. Policijska uprava Maribor odnijela je ukupnu pobjedu u susretima sa 70 osvojenih bodova, dok je na drugom mjestu PU međimurska sa 65 bodova, na trećem mjestu PU varaždinska sa 60 bodova te na posljednjem mjestu prošlogodišnji pobjednik ovih susreta, PU Murska Sobota s 55 osvojenih bodova.


Stranica