Puljani u stanovima, a Metkovćanin u dvorištu uzgajali travu

Slika ILUSTRACIJE/marihuana1.jpg

Dvojicu Puljana u dobi od 47 i 39 godina, pulska policija sumnjiči da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Dvojicu Puljana u dobi od 47 i 39 godina, pulska policija sumnjiči da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnea i prometa drogama.

Temeljem sudskog naloga, policijski službenici obavili su pretragu stana kojeg koristi 47-godišnjak te su pronašli oko 2,4 grama opojne droge marihuane te više vaza u kojima se nalazilo zasađenih 18 stabljika indijske konoplje. Pretragom drugog stana, kojeg koristi 39-godišnjak, pronađeno je 1,6 grama marihuane i dvije vaze sa zasađenih pet stabljika indijske konoplje.

Pronađena droga je oduzeta te će se proslijediti na vještačenje, dok se protiv dvojice osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

U drugom slučaju su metkovićki policajci, također temeljem sudskog, naloga obavili pretragu obiteljske kuće u mjestu Duboka u Slivnom, koju koristi 40-godišnjak. U dvorištu kuće pronašli su pet komada stabljika indijske konoplje, visine od 1,20 do 2,34 cm, koje su uz potvrdu oduzete.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 40-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske



Pisane vijesti