Regionalno vojno i policijsko hodočašće Gospi Sinjskoj

Slika topvijesti/2018/07_srpanj/Hodocasce_Gospi_Sinjskoj_27_7_2018.JPG

Foto: PU splitsko-dalmatinska

U Sinju se u petak, 27.srpnja 2018.godine u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj  održalo Regionalno vojno i policijsko hodočašće na kojem su sudjelovali pripadnici hrvatske vojske,  hrvatske ratne mornarice i policijski službenici iz PU splitsko-dalmatinske, PU dubrovačko-neretvanske, PU šibensko-kninske i  PU zadarske i policijski službenici Specijalne jedinice policije.   Policijski službenici su u postroju uz načelnika Slobodana Marendića, noseći zastave policije, krenuli  prema svetištu krenuli iz Policijske postaje Sinj. Regionalno vojno-policijsko hodočašće održalo se u sklopu devetnice posvećene Čudotvornoj Gospi Sinjskoj i možemo reći kako prerasta u tradiciju zajedničkog hodočašća i zahvale Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, hrvatske vojske i policije Gospi Sinjskoj.

Na svetoj misi sudjelovali su ostale uzvanike sudjelovali su načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić,  Ivica Franić, načelnik Sektora policije i koordinator hodočašća,  general bojnik Slaven Zdilar, te gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac.

Na samom početku svečanosti u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske orkestar Hrvatske ratne mornarice održao je kratak koncert crkvenih pjesama koji je započet s pjesmom „Zdravo Djevo“, a na kraju smo čuli i „Krist jednom stade na žalu“ u izvedi orkestra.

Nakon toga svečanost je započela mimohodom zastava koji su predvodili pripadnici Počasno – postrojbe Glavnog stožera OS RH, a u mimohodu zastava kroz crkvu išli su i policijski službenici noseći  zastave policije. U mimohodu zastava osim zastava vojske i policije bile su i zastave vojnih postrojbi, te zastave braniteljskih udruga.

 Na svetoj misi sudjelovala je i policijska klapa Sveti Mihovil koji su  uz klapu HRM-a Sveti Juraj zajednički uveličali misno slavlje koje je predvodio msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj uz policijske i vojne kapelane koji su zajedno s njim služili svetu misu.  



Pisane vijesti