Rezultati preventivno-represivne akcije „Pojas“

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/PROMET/sigurnosni_pojas.jpg

U navedenom razdoblju na području svih policijskih uprava zabilježena su 5.832 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica. Od tog broja 5.568 prekršaja odnosi se na nekorištenje sigurnosnog pojasa na prednjim sjedalima, 264 na stražnjim sjedalima, a 110 prekršaja odnosi se na nekorištenje dječjih sjedalica, odnosno nepropisno prevoženje

Foto: ilustracija

Temeljem aktivnosti međunarodne organizacije TISPOL na području država Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj, od 9. do 15. ožujka provedena je zajednička akcija „Pojas“. Preventivno-represivna akcija „Pojas“ usmjerena je na vožnju bez uporabe sigurnosnog pojasa i sjedalica za djecu. U navedenom razdoblju na području svih policijskih uprava zabilježena su 5.832 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica. Od tog broja 5.568 prekršaja odnosi se na nekorištenje sigurnosnog pojasa na prednjim sjedalima, 264 na stražnjim sjedalima, a 110 prekršaja odnosi se na nekorištenje dječjih sjedalica, odnosno nepropisno prevoženje djece u vozilima.

TISPOL svake godine prema Planu koji donese Vijeće TISPOL-a, organizira 9 ciljanih akcija, od čega tri akcije usmjerene na prekršaje vozača autobusa i teretnih automobila te po dvije akcije usmjerene na prekršaje brzine, pojasa te alkohola i droga. Akcije se provode istovremeno u svim članicama Europske unije, a podaci svih država sudionica se zbrajaju te objavljuju na web stranici TISPOL-a. Osim toga,  rezultate akcija TISPOL dostavlja i Europskoj komisiji.



Pisane vijesti