Rijeka: Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

Slika fotke_ilustracije/uhicenik04.jpg

Naime, osnovano se sumnja da je 50-godišnjak tijekom 2007. i 2008. godine, u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva iz Kastva, zlouporabio svoj položaj te neistinitim prikazivanjem i obračunavanjem poreza

 Foto: ilustacija

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su temeljem zahtjeva i u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom, odgovornom osobom trgovačkog društva iz Kastva, zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta.

Naime, osnovano se sumnja da je ovaj 50-godišnjak tijekom 2007. i 2008. godine, u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva iz Kastva, zlouporabio svoj položaj na taj način da je  neistinitim prikazivanjem i obračunavanjem poreza na dodanu vrijednost oštetio Državni proračun Republike Hrvatske u iznosu od 3.870.898,63 kuna.

Također je kao odgovorna osoba tog istog društva u razdoblju od 2006. do 20008. godine bez suglasnosti Nadzornog odbora i skupštine društva ulagao u investicijske fondove, čime je poduzeću počinio materijalnu štetu od 996.523,04 kune.

Ukupna materijalna šteta koja je počinjena ovim kaznenim djelima iznosi 4.867.421,67 kuna,a protiv 50-godišnjeg počinitelja podnosi se kaznena prijava redovnim putem zbog zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i nesavjesnog rada u službi.Stranica