Sastanak glavnog ravnatelja policije s ravnateljem Porezne uprave

Slika topvijesti/2018/07_srpanj/06-07-grp-porezna.jpg

U Ravnateljstvu policije održan je danas sastanak glavnog ravnatelja policije Nikole Miline i zamjenika Josipa Ćelića s ravnateljem Porezne uprave Božidarom Kutleša. Sastanku su bili nazočni i pomoćnik ravnatelja Porezne uprave Antun Matković i voditelj službe u Samostalnom sektoru za financijske istrage Paulino Lonza 

U Ravnateljstvu policije održan je danas sastanak glavnog ravnatelja policije Nikole Miline i zamjenika Josipa Ćelića s ravnateljem Porezne uprave Božidarom Kutleša. Sastanku su bili nazočni i pomoćnik ravnatelja Porezne uprave Antun Matković i voditelj službe u Samostalnom sektoru za financijske istrage Paulino Lonza.

Sastanak je održan s ciljem daljnjeg jačanja dosadašnje uspješne suradnje policije i Porezne uprave, osobito na predmetima organiziranih poreznih prijevara  i sprječavanja nezakonitih radnji prilikom dodjeljivanja OIB-a i PDV identifikacije. U razgovoru je istaknuto kako su kroz zajednički rad policijskih i poreznih službenika spriječene brojne porezne utaje i nanošenje znatne štete državnom proračunu Republike Hrvatske.

 

Upravo zbog činjenice da se ovaj pojavni oblik kriminaliteta u velikoj mjeri pojavljuje u Republici Hrvatskoj, kao i u zemljama Europske unije, naglašena je potreba daljnje neposredne i kontinuirane suradnje na nacionalnoj i regionalnim razinama te razmjena iskustava, kako bi se u budućnosti još uspješnije zaštitili financijski interesi Republike Hrvatske.

 

U tom smislu, dogovoreno je da će se pojačati aktivnosti na zaključenju dodatka Protokola o zajedničkom radu i suradnji, kroz koji  će se nastojati ubrzati konkretna postupanja i zajednički rad. Također je kao zaključak sastanka istaknuta važnost neposrednije suradnje stručnih policijskih i poreznih timova kojom je moguće bitno povećati učinkovitost u sprječavanju i razotkrivanju poreznih prijevara i svih oblika nezakonitih radnji povezanih s ovom problematikom.



Pisane vijesti