Savjetovanje o Konačnom prijedlogu Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti

Slika SAVJETOVANJE/2015/zakon_medunarodna_i_privremena_zastita/med.zastita.jpg
Foto: Ilustracija
 
U prostorijama MUP-a danas, 12. svibnja, održano je savjetovanje o Konačnom prijedlogu Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti s predstavnicima civilnog društva i odvjetnicima, koji su u postupku savjetovanja sa zainteresiranom javnošću podnijeli prijedloge na tekst Prijedloga zakona.
 
Savjetovanje je vodila pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak sa suradnicama iz Uprave za upravne i inspekcijske poslove. Na savjetovanju su sudjelovali predstavnici Hrvatskog pravnog centra, Centra za mirovne studije, Instituta za migracije i narodnosti, Hrvatskog crvenog križa i Isusovačke službe za izbjeglice te odvjetnici koji pružaju besplatnu pravnu pomoć u postupku azila.
 
Sudionicima je predstavljen Konačni prijedlog zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti s posebnim naglaskom na izmjene u sustavu odobravanja međunarodne zaštite te na odredbe i institute na koje je tijekom savjetovanja zaprimljeno najviše prijedloga. Sudionici su zajednički razmotrili moguća poboljšanja pojedinih odredbi.


Pisane vijesti