Seminar o analizi rizika o integriranom upravljanju granicom

Slika policija/uzg/slika03.jpg

U zagrebačkom hotelu „Palace“ održana je obuka za djelatnike carine i granične policije u organizaciji Međunarodne organizacije za migracije (IOM). Obuku je otvorio pomoćnik načelnika Uprave za granicu Stipica Kuna, koji je istaknuo da je obuka za trenere nastavak edukativnog ciklusa s područja međuagencijske analize rizika, te je potrebna za

U zagrebačkom hotelu „Palace“ održana je obuka za djelatnike carine i granične policije u organizaciji Međunarodne organizacije za migracije (IOM). Obuku je otvorio pomoćnik načelnika Uprave za granicu Stipica Kuna, koji je istaknuo da je obuka za trenere nastavak edukativnog ciklusa s područja međuagencijske analize rizika, te je potrebna za efikasniju provedbu Sporazuma o suradnji u integriranom upravljanju granicom. Provodili su je treneri Phil Johnson expert iz Velike Britanije u području carinskih stručnih revizija i Radoslav Klasa,  granični policajac Republike Poljske, koji su obučavali polaznike kako prenositi znanje u vezi sa analizom rizika u okviru koncepta integriranog upravljanja granicom.

Obuka se prvenstveno bazirala na ulozi trenera, te njihovim vještinama, sistematskom pristupu obuci i tehnikama prezentiranja, stilovima učenja, te stimuliranju i održavanju interesa polaznika. Obuka je sadržavala usvajanje teoretskih znanja, multimedijske prezentacije, aktivno sudjelovanje polaznika i praktične vježbe. Svrha ovog načina rada je da se zainteresiranost i koncentracija polaznika održe na najvišem nivou.

U završnom dijelu obuke polaznici su izradili zajedničke prezentacije, te ih sukladno stečenim znanjima i iskustvima prezentirati trenerima i polaznicima obuke. Program obuke ima za cilj osposobiti odabranu grupu predstavnika carine i granične policije koji će biti lokalni treneri i prenositi znanja u vezi sa analizom rizika u okviru koncepta integriranog upravljanja granicom.



Pisane vijesti