Šest osoba spriječeno u pokušaju nezakonitog ulaska u Hrvatsku

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/GRANICA/granica2.jpg

Zbog nezakonitog prelaska državne granice i pomaganja u nezakonitom prelasku, prekršajno su sankcionirani i državljanin Albanije i talijanska državljanka, oboje 35-godišnjaci. Naime, albanski je državljanin zatečen u Kleku nakon što je prethodno pješice nezakonito prešao državnu granicu između  

Foto: Ilustracija
 
Tijekom posljednja dva dana šest je osoba u četiri zasebna slučaja spriječeno u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice na području PU dubrovačko-neretvanske.
 
Radi se o 76-godišnjem državljaninu Kosova koji je prilikom ulazne granične kontrole na GP Karasovići policijskim službenicima dao na uvid krivotvorenu putnu ispravu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava, kosovski je državljanin jučer, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.
 
U drugom je slučaju u srijedu, 14. siječnja, u večernjim satima, u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku bez putnih isprava zatečen 36-godišnji albanski državljanin, za kojeg je utvrđeno kako je državnu granicu između Hrvatske i Crne Gore prešao pješice nezakonito, te pritom zaobišao GP Karasovići. Rješenjem o protjerivanju određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj.
 
Zbog nezakonitog prelaska državne granice i pomaganja u nezakonitom prelasku, prekršajno su sankcionirani i državljanin Albanije i talijanska državljanka, oboje 35-godišnjaci. Naime, albanski je državljanin zatečen u Kleku nakon što je prethodno pješice nezakonito prešao državnu granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dok ga je za to vrijeme u automobilu talijanskih registracijskih oznaka čekala spomenuta talijanska državljanka.
 
U posljednjem su slučaju noćas, oko 00.30 sati, policijski službenici za zaštitu državne granice Postaje granične policije Metković u blizini GP Klek uočili dvije osobe koje su državnu granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine prešle pješice nezakonito po makadamskom putu, nakon čega su se ukrcale u osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka. Vozilo je zaustavljeno te je utvrđeno da se u njemu nalaze tri državljanina Albanije koji su zbog sumnje u nezakoniti prelazak državne granice i pomaganja u nezakonitom prelasku granice dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.


Pisane vijesti