Šibenik: Smrtni slučaj

 

Jučer, 7. veljače oko 17.50 sati na području Šibenika u Strmici u zaseoku Živkovići na otvorenom prostoru pronađen je mrtav 81-godišnji mještanin, a obavljenim očevidom je utvrđeno da je na mjestu gdje je pronađen palio korov. Na mjestu događaja mrtvozornik je konstatirao smrt od opeklinskog šoka. Tijelo preminulog radi obdukcije, po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku, prevezeno je u kninsku  Opću bolnicu.

 Napominjemo da je početkom ove godine bilježimo velik broj požara na otvorenom prostoru tako da je tijekom siječnja ove godine evidentirano ukupno 47 požara na otvorenom prostoru (u odnosu na 13 požara ove vrste u siječnju 2010. god.). Šteta nastala ovim požarima procijenjena je na oko 41 000 EUR-a.

Međutim, znatan porast bilježimo ove godine i u veljači: do danas su u tom mjesecu evidentirana ukupno 93 požara, od kojih je oko 90 požara izbilo na otvorenom prostoru. Ovi požari u veljači još nisu obrađeni u odnosu na nastalu štetu i moguće počinitelje, a do danas je ukupno devet osoba prijavljeno, zbog nekontroliranog spaljivanja biljnog otpada, temeljem Županijske odluke o mjerama zaštite od požara na otvorenom prostoru.



Pisane vijesti