Šibenik: Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

 

U Odjelu kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim Šibenčaninom osumnjičenim za kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Provedenim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni u svojstvu odgovorne osobe u svojoj tvrtki, s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku, u dva navrata, tijekom  2005.god. i 2006.god., prema tvrtki iz Zagreba kao kupcu, ispostavio račune sa posebno iskazanim PDV-om.

Tako izdane račune osumnjičeni nije evidentirao u knjigovodstveno-računovodstvenoj dokumentaciji svoje tvrtke, s namjerom izbjegavanja obračuna i plaćanja obveze PDV-a za 2005. i 2006. prema Državnom proračunu u najmanje utvrđenoj visini od 766 497.35 kuna, a isto tako i obračun i plaćanje poreza na dobit, jer je neevidentiranjem tih računa umanjio ukupan prihod tvrtke. 

Protiv osumnjičenoga će Općinskom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava, zbog kaznenoga djela za koje je osumnjičen, a kazneno će biti prijavljena i tvrtka osumnjičenog sukladno zakonu o odgovornosti pravnih osoba.



Pisane vijesti