Sjednica Vlade RH: Potpredsjednik Božinović o epidemiološkoj situaciji i aktivnostima Stožera civilne zaštite

Slika /2021/10/ministar- vlada- 28.10.2021..jpg

„Inzistirat ćemo na pojačanim nadzorima poštivanja epidemioloških mjera, pogotovo onih koje su već na snazi“, naglasio je ministar Božinović na današnjoj sjednici Vlade

FOTO: HRT/screenshot

Danas, 28. listopada 2021. godina, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je 82. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović ukratko je informirao o aktivnostima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

„Porast broja oboljelih i umrlih u zadnje vrijeme, između ostalog, sugerira i na „trend“ opuštanja građana u smislu nedovoljnog pridržavanja propisanih epidemioloških mjera. Stoga će se inzistirati na pojačanim nadzorima poštivanja epidemioloških mjera, pogotovo onih koje su već na snazi“, istaknuo je ministar Božinović.

Održan je sastanak inspektora civilne zaštite s inspektorima Državnog inspektorata i policijom, 26. listopada, na kojem je dogovorena operativna provedba pojačanih nadzora, na način da će policijski službenici obavljati pojačani nadzor osoba u javnom prometu, u ugostiteljskim objektima, posebno nadzor rada ugostiteljskih objekata poslije redovnog radnog vremena te nadzor provedbe mjera na javnim okupljanjima.

Državnom inspektoratu fokus će biti na nadzorima ugostiteljskih objekata, ali i trgovačkih centara, dok će inspektori Ravnateljstva civilne zaštite pojačano nadzirati pravne osobe u ugostiteljskim objektima i trgovačkim centrima, ali i okupljanja poput svadbi, javnih i ostalih okupljanja.

Na temelju prikupljenih saznanja i evidencija, posebna će se pozornost posvetiti organiziranju zajedničkih akcija u pogledu suzbijanja ilegalnih okupljanja, odnosno prema pravnim osobama koje opetovano krše odluke Stožera.

„Što se tiče opreme, ista se kontinuirano nabavlja te je stanje sa zaštitnom opremom zadovoljavajuće“, zaključio je ministar Božinović.

Pisane vijesti