Službeni razgovori ministra Karamarka i ministra Brajovića

Slika topvijesti/godina_2009/studeni_09/2_11_crnogorac_tx1D.jpg
Foto: MUP
„Naši današnji razgovori svjedoče dobrom razvoju odnosa Republike Hrvatske i Crne Gore. Odnosi naših ministarstava su vrlo dobri, kako u vidu razmjene informacija tako i na razini policijske suradnje. Bezbroj je primjera koji to svjedoče. Ono što smo do sad radili bilo je ispravno. Vaš dolazak impuls je još boljim našim odnosima “,  naglasio je među inim Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske prigodom službenog razgovora s Ivanom Brajovićem, ministarom unutarnjih poslova i javne uprave Crne Gore održanog danas, 2. studenoga u sjedištu MUP-a RH u Zagrebu.

U ime MUP-a RH uz ministra Karamarka razgovoru su nazočili glavni ravnatelj policije Oliver Grbić, tajnik Kabineta Dubravko Novak i Žarko Katić, ravnatelj Uprave za upravne i inspekcijske poslove, dok su uz ministra  Brajovića izaslanstvo MUP-a i javne uprave Crne Gore činili Branko Bulatović, šef Kabineta, Ivan Milić, savjetnik ministra za međunarodnu suradnju te Tanja Knežević- Perišić, savjetnica ministra.

Ministar Brajović, spominjući izvrsnu suradnju dvaju ministarstava, hrvatske i crnogorske policije, posebice je istaknuo više nego dobru suradnju granične i pomorske policije obiju zemalja. Najavio je i skoru liberalizaciju viznog sustava za građane Crne Gore prilikom njihova ulaska u zemlje članice EU. Tijekom razgovora ministri Karamarko i Brajović dotakli su se i teme svih vidova  sve bolje suradnje policija zemalja u našem okruženju, navlastito vidljive na suzbijanju svih oblika organiziranoga kriminaliteta.

Glavni ravnatelj policije, pak, Oliver Grbić, navodeći izvrsnu policijsku suradnju Hrvatske i Crne Gore, iskazao je i zadovoljstvo operativnom suradnjom dvaju policija na visokoj profesionalnoj razini. Također je potvrdio kako je dobra suradnja s policijama zemalja  u regiji značajna za snažnu i odlučnu borbu protiv svih oblika organiziranog kriminaliteta, navlastito trgovine ljudima te trgovine opojnim drogama kako na lokalnom tako i na globalnom području. Ravnatelj Žarko Katić upoznao je ministra Brajovića s djelatnošću svoje uprave.



Stranica