Smrtno stradala u prometnoj nesreći u Rijeci

Slika PU_PG/A Nove Fotke/prometna.jpg

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 29 prometnih nesreća u kojima je, nažalost, jedna osoba smrtno stradala.....

FOTO:Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 29 prometnih nesreća u kojima je,  nažalost, jedna osoba smrtno stradala. Riječ je o 36-godišnjoj hrvatskoj državljanki, vozačici osobnog vozila marke Renault Clio koja je stradala u prometnoj nesreći što se dogodila u subotu, 27. kolovoza ujutro oko 3. 50 sati na području Kantride u Rijeci. Istog dana, desetak minuta kasnije, dogodila se prometna nesreća i na Orehovici kod Rijeke u kojoj je teško ozlijeđena 19-godišnja putnica u osobnom vozilu Škoda, zagrebačkih registarskih oznaka.  Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć pružena joj je u KBC Rijeka. U spomenutom razdoblju policija je zabilježila i 436  prometna prekršaja, od kojih je najviše 127 prekršaja nepropisne brzine, zatim je 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,  te  osam prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Što se tiče vožnje nepropisnom brzinom, izdvajamo osobno vozilo marke Volkswagen Polo, zagrebačkih registarskih oznaka,  koje se u petak, 26. kolovoza u 11.52 sati kretalo autocestom Rijeka-Zagreb, kod mjesta Zečeve Drage, brzinom od 187 km/h na dijelu ceste gdje je postavljenim prometnim znakom brzina ograničena na 110 km/h. Također,  na riječkoj zaobilaznici, kod tunela Burlica, 26. kolovoza je u 15.49 sati zabilježeno i osobno vozilo marke Škoda, zagrebačkih registarskih oznaka, koje se kretalo brzinom od 140 km/h iako je ograničenje brzine od 80 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u vožnji zabilježena je 36-godišnjem vozaču motocikla marke Suzuki, kojem je izmjereno 2,54 g/kg alkohola u krvi. Njega je policija zatekla u vožnji jučer oko 19.50 sati na području Jadranova, a osim što je alkoholiziran upravljao vozilom, utvrđeno je da kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu zbog čega je sankcioniran i prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici. Dan prije, u subotu, 27. kolovoza oko 3.55 sati, policija je zatekla u središtu Rijeke u ulici Pomerio 38-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Nissan kako uz koncentraciju alkohola od 1,89 g/kg upravlja vozilom. Svi vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja prekršajno su sankcionirani, a dio njih je zadržan u službenim prostorijama policije budući da je postojala opasnost kako će nastaviti s činjenjem prekršaja te time ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu.

 U cilju smanjenja broja stradalih u nesrećama, pozivamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače, da apsolutno poštuju sva prometna pravila i propise.



Pisane vijesti