Smrtno stradao 75-godišnji pješak iz Možđenca

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/auto_policija07.jpg

Jučer, 25. listopada oko 14 sati na državnoj cesti D-22 u Možđencu, u prometnoj je nesreći smrtno stradao muškarac starosti 75 godina.

Foto: Ilustracija

Jučer, 25. listopada oko 14 sati na državnoj cesti D-22 u Možđencu, u prometnoj je nesreći smrtno stradao muškarac starosti 75 godina. Mladić u dobi od 23 godine upravljao je motociklom iz smjera Ljubešćice prema  Novom Marofu. Zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku, dolaskom u blagi desni zavoj, prednjim dijelom motocikla udario je u 75-godišnjeg pješaka, koji se kretao u suprotnom smjeru ne držeći se lijevog ruba kolnika već bliže središnjem dijelu prometne trake.

Uslijed udara, 75-godišnjak je preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Vozač motocikla je ozlijeđen, te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane. Dežurna državna odvjetnica naložila je obdukciju preminulog, te izvanredni tehnički pregled motocikla. Za vrijeme trajanja očevida od 14.40 do 17 sati, promet navedenom dionicom ceste bio je obustavljen, te se odvijao obilazno. Stradali 75-godišnjak je 9. smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2015. godini.



Pisane vijesti