Specijalistička doobuka pripadnika SIPA-e

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/MUP_ILUSTRACIJE/zastave_mup_policija.jpg

Međunarodnom policijskom suradnjom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine u razdoblju od 01. do 12. listopada 2018. godine na Policijskoj akademiji u Zagrebu provedena je specijalistička doobuka tri vodiča i službena psa Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Na početku doobuke policijske službenike SIPA-e, u ime načelnika Policijske akademije Dubravka Novaka, pozdravio je voditelj Centra za obuku vodiča i dresuru službeni pasa Berislav Lankaš koji im je zaželio dobrodošlicu, istaknuvši kako se nada da će zbog kratkog perioda predviđenog za samu doobuku tijekom svog boravka u Centru uspjeti savladati predviđene programe školovanja te unaprijediti svoj rad sa službenim psima.

Specijalistička doobuka, koju provodili instruktori Centra, provodila se za tri namjene (detekciju eksploziva, detekciju droga i zaštitno-tragačku namjenu) te su vodiči i njihovi službeni psi usvojili nova znanja i vještine koje će im uvelike pomoći tijekom njihovog daljnjeg operativnog rada.

Nastavkom međunarodne suradnje Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, izgrađen u sklopu IPA 2011. projekta, nastavio je svoju dugogodišnju poziciju lidera za obuku policijskih pasa. Na navedeni način Centar je postao regionalni čimbenik koji zemljama u ovom dijelu Europe pruža mogućnost usvajanja novih znanja i vještina, jačajući pritom regionalnu kooperaciju u cilju suzbijanja kriminaliteta i s njim povezanih aktivnosti.



Pisane vijesti