Splitski PNUSKOK zaplijenio 800 grama kokaina, pištolje i strojnicu s prigušivačem

Slika topvijesti/2018/07_srpanj/IMG_7167-stari web_28_7_2018.jpg

FOTO: PNUSKOK

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama  te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je osumnjičeni 25-godišnjak 15. svibnja 2018. godine, u Solinu, po prethodnom dogovoru prodao 58-godišnjaku 10 grama kokaina.

Također, policija sumnjiči 25-godišnjaka da je 19. srpnja 2017. godine U Splitu, po prethodnom dogovoru, prodao 20-godišnjaku 1048,5 grama marihuane.

Osumnjičeni 58-godišnjak i 20-godišnjak procesuirani su ranije, nakon kupnje droge od osumnjičenog 25-godišnjaka.

Temeljem naloga suca istrage nadležnog suda u Splitu, tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici PNUSKOK-a pretražili su vozilo i prostore (dom i druge prostorije) koje koristi osumnjičeni 25-godišnjak. 

Tako su u pretrazi vozila pronašli i oduzeli dva pištolja, mobitele te veću količinu domaćeg i stranog novca.

Pretragom doma i drugih prostora na području Splita policija je pronašla i oduzela 826,8 grama kokaina, preko kilogram nepoznate praškaste materije, opremu za daljnju distribuciju droge, pušku strojnicu s prigušivačem, pripadajući spremnik sa streljivom i dr.

Oduzeta nepoznata praškasta tvar poslana je na vještačenje kako bi se utvrdilo o kakvoj se tvari radi.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 25-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku. 

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu nadležnom odvjetništvu u Splitu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl. 190. stavak 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. st. 3. Kaznenog zakona.



Pisane vijesti