Spriječeno krijumčarenje kornjača

Slika topvijesti/2016/studeni/kornjace_s.jpg

Prilikom redovne kontrole, na ulasku u Republiku Hrvatsku, jučer, 24. studenog, oko 4,00 sati, u kamionu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, u jutenim vrećama s natpisom „kava“ pronađeno je 715 kornjača. Utvrđeno je kako se radi o 635 kornjača čančara te 80 riječnih kornjača.

Foto: Carina

Zajedničkim postupanjem djelatnika carine i policijskih službenika na graničnom prijelazu Županja-Orašje  spriječeno je krijumčarenje 715 kornjača.

Prilikom redovne kontrole, na ulasku u Republiku Hrvatsku, jučer, 24. studenog, oko 4,00  sati, u kamionu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, u jutenim vrećama s natpisom „kava“ pronađeno je 715 kornjača.  Utvrđeno je kako se radi o 635 kornjača čančara te 80 riječnih kornjača.

Kako se radi o životinjama koje se nalaze na popisu zaštićenih životinja,  vozač kamiona i suvozač su uhićeni, a o pronalasku kornjača obaviješten je nadležni veterinarski inspektor, inspektori Ministarstva zaštite okoliša i prirode te nadležno državno odvjetništvo.

Procijenjena vrijednost zaplijenjenih kornjača iznosi oko 2,9 milijuna kuna. Kornjače su predane  inspektoru zaštite prirode na daljnje zbrinjavanje.



Pisane vijesti