Strošinci: U prometu smrtno stradala 16-godišnjakinja, a četvero tjelesno ozlijeđeni

Slika PU_VS/Prometne/slijetanje u kanal.JPG

Sinoć, 15. ožujka, u 23 sata u Stošincima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 16-godišnjakinja smrtno stradala, a ozlijeđene su još četiri osobe.

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Sinoć, 15. ožujka, u 23 sata u Stošincima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 16-godišnjakinja smrtno stradala, a ozlijeđene su još četiri osobe.

24-godišnji mladić iz Strošinaca, pod utjecajem alkohola (više od 1 g/kg), za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, upravljao je osobnim automobilom marke „Citroen Saxo“, županjskih registarskih oznaka, Paštanskom ulicom u Strošincima. Dolaskom do raskrižja sa ulicom Vladimira Nazora, nije se zaustavio ispred raskrižja, iako je to bio dužan učiniti, u trenutku kada se ulicom Vladimira Nazora kretao osobni automobil marke „BMW 318“, županjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnji muškarac iz Strošinaca. Uslijed oduzimanja prednosti prolaska došlo je do udara osobnog automobila marke „BMW 318“ u osobni automobil marke „Citroen Saxo“, nakon čega su oba automobila sletjela u odvodne kanale uz prometnicu.

Tijekom slijetanja, iz osobnog automobila marke „Citroen Saxo“, ispala je 16-godišnja djevojka iz Strošinaca koja je preminula na mjestu događaja, dok su 24-godišnji vozač „Citroena Saxo“ i putnik u vozilu 19-godišnjak iz Strošinaca zadobili teške tjelesne ozlijede koje nisu opasne po život, a putnica u istom vozilu 17-godišnja Strošičanka zadobila je lakše tjelesne ozlijede. 51-godišnji Strošinčanin, vozač osobnog automobila „BMW 318“, zadobio je lakše tjelesne ozlijede.

24-godišnji Strošinčanin, kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, Stalnoj službi u Županji, radi počinjenog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće i izigravanja zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.



Pisane vijesti