Stručno predavanje „Podrška i zaštita žrtava kaznenih djela“

Slika topvijesti/2016/svibanj/medjimurje_00.jpg

Foto: PU međimurska

U Policijskoj upravi međimurskoj u srijedu 18. svibnja, djelatnici Ministarstva pravosuđa, Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima, te djelatnica Odjela za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zagrebu, održali su stručno predavanje na temu „Podrška i pomoć žrtvama kaznenih djela i prekršaja“.

Stručnu radionicu otvorio je načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić, koji je uz predstavljanje sudionika kao i ciljeva radionice istaknuo dobru suradnju s drugim državnim tijelima i institucijama. Predavanja su održali djelatnici Ministarstva pravosuđa Nebojša Kovačević i Maida Pamuković te Ana Ergovoić Kuzmanović iz Županijskog suda u Zagrebu.

Cilj ove radionice bila je edukacija policijskih službenika u postupanju prema žrtvama kaznenih djela te iniciranje pomoći i podrške žrtvama. Ovakvim edukacijama policijskih službenika nastoji se povećati njihova svijest o potrebama žrtava te omogućiti postupanje sa žrtvama na nepristran, uljudan i profesionalan način. Važno je poboljšati položaj žrtve i svjedoka od počinjenja djela tijekom cijelog kaznenog odnosno prekršajnog postupka i nakon postupka, utjecati na poboljšanje statusa žrtve u društvu te osigurati lakšu rehabilitaciju žrtve u smislu vraćanja u zajednicu bez dodatnih trauma i osjećaja prepuštenosti samoj sebi.



Pisane vijesti