Sudionici 26. hodočašća Hrvatske vojske i policije stigli u Lourdes

Slika topvijesti/2018/05_svibanj/lourdes_00.jpg

Na vojno-redarstvenom hodočašću u Lourdesu sudjeluje 888 hrvatskih hodočasnika i 55 hodočasnika iz Bosne i Hercegovine

Foto: PUZ

Sudionici 26. hodočašća Hrvatske vojske i policije stigli su u Lourdes u srijedu, 16. svibnja 2018. u popodnevnim satima gdje ih je dočekao hrvatski vojni izaslanik u Francuskoj brigadir Ivo Martinić. Na putu prema Lourdesu, hrvatski hodočasnici, kojima su se pridružili pripadnici Oružanih snaga Federacije Bosne i Hercegovine, predvođeni vojnim biskupom msgr. Tomom Vukšićem, istoga dana prisustvovali su euharistijskom slavlju u Avignonu u mjesnoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Misno slavlje predvodio je msgr. Tomo Vukšić. Nakon obilaska starog grada Avignona i papinske palače iz XIV. stoljeća, hodočasnici su u nastavku putovanja posjetili srednjovjekovnu utvrdu Carcassonne. 

Nakon smještaja hodočasnika u hotele, u večernjim satima organiziran je radni sastanak. Na početku sastanka, vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan uputio je pozdrav i zahvalu hodočasnicima Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva obrane RH te istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom organizacijom hodočašća.

Nakon msgr. Bogdana, vojni ordinarij u BiH msgr. Tomo Vukšić uputio je zahvalu svim hodočasnicima, zaželjevši da im hodočašće bude duhovna okrepa. Zahvalama i lijepim željama pridružio se i pukovnik Oružanih snaga BiH Predrag Visković.

Nakon obraćanja zamjenika zapovjednika hodočašća pomoćnika načelnika Uprave policije Ivana Merćepa, zapovjednik kampa pukovnik Branimir Hamer podnio je izvješće i naglasio da su svi hodočasnici u kampu, njih ukupno 140, zbrinuti u vrlo kratkom vremenu i da u kampu vladaju dobri i suhi uvjeti. Na kraju radnog sastanka generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo dao je upute za sutrašnji dan.

Na vojno-redarstvenom hodočašću u Lourdesu sudjeluje 888 hrvatskih hodočasnika i 55 hodočasnika iz Bosne i Hercegovine.



Pisane vijesti