Sumnjiče se za izazivanje požara: Šteta se procjenjuje na milijun kuna

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POZARI/pozar7.jpg

Utvrđeno je da su po prethodnom dogovoru provalili u vikendicu u vlasništvu 58-godišnjaka, te zapaljivom tekućinom polili unutrašnjost kuće te izazvali požar, a 29-godišnjak je iz kuće otuđio i motornu pilu.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko- dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom, 30-godišnjakom i 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Sumnjiče se da su  26. studenoga u mjestu Slatine počinili teška kaznena djela protiv opće sigurnosti na štetu 58-godišnjaka, dok je 29-godišnjak ujedno počinio i kazneno djelo teške krađe.

Utvrđeno je da su po prethodnom dogovoru provalili u vikendicu u vlasništvu 58-godišnjaka, te zapaljivom tekućinom polili unutrašnjost kuće te izazvali požar, a 29-godišnjak je iz kuće otuđio i motornu pilu. Počinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko  milijun kuna.

Tridesetogodišnjak i 29-godišnjak su uhićeni, te su predani pritvorskom nadzorniku, dok je  posebno izviješće protiv sve trojice podneseno Općinskom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 34-godišnjak  koji se nalazio u bijegu naknadno je pronađen i  uhićen, te će se predati pritvorskom policijskom nadzorniku.   



Pisane vijesti