Sumnjivo pismo namijenjeno ukrajinskom Veleposlanstvu je u posjedu policije

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/MUP_ILUSTRACIJE/RH MUP novi.jpg

Sve radnje se poduzimaju u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s ukrajinskim Veleposlanstvom

FOTO: ilustracija

Možemo potvrditi da je odgovorna osoba Veleposlanstva Ukrajine u Zagrebu obavijestila policiju kako su današnjeg jutra od djelatnika pošte trebali preuzeti pošiljku/pismo. Međutim, pošiljku/pismo su odbili zaprimiti i to zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova da su i druga ukrajinska veleposlanstva diljem Europe s adrese tog pošiljatelja zaprimila sumnjive pošiljke.
 
Odmah po saznanju policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s ukrajinskim Veleposlanstvom.
 
Diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH pa tako i Veleposlanstvo Ukrajine su objekti čija zaštita se provodi temeljem važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost.
 
Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a pošiljka/pismo je u posjedu policije te će se prema njemu postupati s ciljem utvrđivanja porijekla i sastava.
 

Priopćenja