Suradnja hrvatske i španjolske policije u operativnoj akciji Kravata

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/policija_grb.jpg

Zbog sumnje da su se bavili uzgojem i krijumčarenjem marihuane, tijekom vikenda je na području Španjolske uhićeno 10 članova zločinačke organizacije, inače državljana Hrvatske, Švicarske, Bosne i Hercegovine te Španjolske

FOTO: Ilustracija

Akciju je provela španjolska Guardia Civil u koordinaciji s Europolom i Službom kriminaliteta droga Ravnateljstva policije.

Zbog sumnje da su se bavili uzgojem i krijumčarenjem marihuane, tijekom vikenda je na području Španjolske uhićeno 10 članova zločinačke organizacije, inače državljana Hrvatske, Švicarske, Bosne i Hercegovine te Španjolske.

Zločinačka organizacija poznata po krijumčarenju i specijaliziranosti za „indoor“ uzgoj marihuane, djelovala je na području Španjolske,  gdje su uzgajali, prerađivali i pakirali marihuanu prije distribucije prema sjevernoj Europi.

Tijekom provođenja akcije španjolska policija pretražila je pet kuća na području Barcelone, gdje je zločinačka organizacija imala dobro opremljene prostorije za „indoor“ uzgoj marihuane. Zaplijenjeno je 900 stabljika marihuane, 8 tisuća eura gotovine i vozilo.

Operativna akcija Kravata rezultat je međunarodne suradnje hrvatske i španjolske policije započete u studenom 2016. godine.



Pisane vijesti