Tendencija i prognoza vodostaja 5./6.2.2019.

Prestanak oborina, kao i prognoza za sljedećih deset dana po kojoj nisu predviđene značajnije oborine na području Hrvatske, Slovenije i na području BiH imati će pozitivan učinak na stanje vodostaja u Hrvatskoj, pri čemu se u narednim danima očekuje postupna stabilizacija vodostaja, s postupnim ukidanjem proglašenih mjera obrane od poplava.
SAVA:
Vodostaji od granice sa Slovenijom do Crnca su u opadanju s tendencijom opadanja, u domenama od srednje niskih do srednje visokih voda. Na hidrološkoj postaji Crnac vodostaj je u vrhu vodnog vala, nakon čega slijedi opadanje. Nizvodno su vodostaji u porastu s tendencijom porasta, u domeni visokih i srednje visokih voda. U Jasenovcu su vodostaji dosegnuli redovne mjere obrane od poplava, dok su nizvodno vodostaji u pripremnom stanju obrane od poplava.
KUPA:
Trenutno su vodostaji rijeke Kupe u opadanju na svom cijelom toku pri čemu su na snazi Pripremne mjere obrane od poplava kod Farkašića.
KORANA:
Trenutno su vodostaji rijeke Korane u opadanju na svom cijelom toku pri čemu nema proglašenih mjera obrane od poplava.
UNA:
Trenutno su vodostaji rijeke Une u opadanju na svom cijelom toku pri čemu su na snazi Pripremne mjere obrane od poplava kod Hrvatske Kostajnice
MURA I DRAVA:
Vodostaji Mure su u opadanju s tendencijom opadanja, u domeni srednje niskih voda. Vodostaji Drave u gornjem toku su u stagnaciji s tendencijom opadanja, u domeni srednje niskih voda. Vodostaji od Terezinog Polja su u porastu s tendencijom porasta, u domeni srednje niskih i niskih voda.
DUNAV:
Vodostaji su u stagnaciji s tendencijom stagnacije, u domeni niskih i srednje niskih voda.
 

Priopćenja