Teške krađe

Slika topvijesti/godina_2009/svibanj/vz_kradje.jpg

Iz škola su otuđivali prijenosna računala, dijelove računala, LCD projektore te raznu audio i video tehniku, ali najveći dio otuđenih predmeta pronađen je kod osumnjičenika, te će biti vraćen vlasnicima. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 38 tisuća kuna

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističku obradu nad dvojicom mlađih punoljetnika (18 i 19 godina starosti), kojom je utvrđeno da su od ožujka 2007. do siječnja 2009. godine u četiri navrata počinili teške krađe provaljivanjem u osnovne škole na varaždinskom području i to: dva puta u III. Osnovnu školu „Varaždin“ te po jednom u OŠ „Gornji Kneginec“ i OŠ „Sveti Ilija“.


Iz škola su otuđivali prijenosna računala, dijelove računala, LCD projektore te raznu audio i video tehniku,
ali najveći dio otuđenih predmeta pronađen je kod osumnjičenika, te će biti vraćen vlasnicima.

Također je utvrđeno da su počinili dvije teške krađe provaljivanjem u ugostiteljske objekte u mjestu Turčin i na Sajmištu u Varaždinu.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 38 tisuća kuna, a protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Varaždinu biti podneseno posebno izvješće, zbog počinjenog kaznenog djela teške krađe (iz članka 217. Kaznenog zakona RH).



Stranica