U cisterni pronađene cigarete

Slika topvijesti/godina_2009/travanj/cigarete_gospic.jpg

Izvršena je pretraga cisterne kojom prilikom je pronađeno 11 648 šteka cigareta. Ukupna vrijednost zaplijenjenih cigareta iznosi oko dva milijuna kuna.

U utorak, 7. travnja oko 17.50 sati, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su, u suradnji sa službenicima Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice Ravnateljstva policije, prilikom kontrole prometa, putnika i roba s naglaskom na kontrolu pogonskog goriva, na benzinskoj postaji „Brinje“, smjer sjever autoceste A-1, zaustavili teretno vozilo s poluprikolicom – cisternom za prijevoz opasnih tvari, BiH nacionalnih oznaka, a kojim je upravljao 38-godišnji državljanin BiH.

Izvršenom kontrolom i provjerom vozila utvrđeno je da se u prostoru za smještaj tereta, u kojemu su napravljene preinake, prevoze cigarete.

Temeljem naloga Županijskog suda u Gospiću izvršena je pretraga cisterne kojom prilikom je pronađeno 11 648 šteka cigareta marke „Walter Wolf“ i „Ronhill“, nadzornih markica Ministarstva financija RH, namijenjenih za izvoz. Ukupna vrijednost zaplijenjenih cigareta iznosi oko dva milijuna kuna.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora (članak 298. stavak 1. Kaznenog zakona), 38-godišnjak je uhićen te je nad njim provedena kriminalistička obrada, kojom je utvrđeno da su cigarete uvezene iz BiH i namijenjene za daljnju preprodaju u RH.

Osumnjičenik je, uz kaznenu prijavu, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću. 



Stranica