U dvije prometne nesreće smrtno stradale dvije osobe

Slika PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policija05.jpg

BARANJA/DONJI MIHOLJAC - Oko 17 sati 18. svibnja 24-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom u Ulici Šandora Petefija u Lugu (županijska cesta ŽC 4042), pretjecao je vozila ispred sebe.

Oko 17 sati 18. svibnja 24-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom u Ulici Šandora Petefija u Lugu (županijska cesta ŽC 4042), pretjecao je vozila ispred sebe. Nije vodio brigu o brzini kretanja svog vozila i drugih sudionika te je prednjim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio autobusa, koji je dolazio iz suprotnog smjera. Osobni automobil odbačen je u odvodni kanal. Na mjestu događaja smrtno je stradao 24-godišnji vozač, 37-godišnji vozač autobusa lakše ozlijeđen, a putnici iz autobusa nisu ozlijeđeni. Mrtvo tijelo prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije.

Od 17,30 do 20,30 sati za sav promet bio je zatvoren dio županijske ceste ŽC 4042, a promet je preusmjeren na obilazne pravce.

U nedjelju, 20. svibnja, oko 13,10 sati, 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom kolnikom lokalne ceste LC 44019, kod mjesta Beničanci. Uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u odvodni kanal, a vozilo se prevrnulo. Prilikom prevrtanja 23-godišnjak je ispao iz automobila, koje je palo na njega i usmrtilo ga.

Od 13,30 do 17 sati za sav promet bio je zatvoren dio lokalne ceste LC 44019 između mjesta Beničanci i Lacići, a promet je preusmjeren na obilazne pravce.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnosimo izvješća.



Pisane vijesti