U Istri obilježen Svjetski dan borbe protiv alkoholizma

Slika topvijesti/2015/travanj/Svjetskidanborbeprotivalkoholizma/alkoholizam.jpg
Foto: PU istarska
 
Jučer je diljem Istre na prigodan način obilježen Svjetski dan borbe protiv alkoholizma, pa su tako policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave istarske na Narodnom trgu u Puli, zajedno s predstavnicima Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Crvenim križem Pula, prezentirali građanima svoj rad na prevenciji alkoholizma.
 
Na policijskom info punktu, policijski službenici PU istarske su svim zainteresiranim građanima podijelili preventivne letke i prigodan promotivni materijal, a omogućili su im i da isprobaju tzv. pijane naočale te su se tako građani i sami mogli uvjeriti kako se percepcija mijenja pod utjecajem različitih količina alkohola. Osim toga, policijski službenici prezentirali su aktivnosti koje se provode u sklopu nacionalnog projekta "Zdrav za 5" u dijelu problematike ovisnosti i zlouporabe alkohola.
 
Osim u Puli, prigodan info punkt održan je i u Bujama, u sklopu mjesečnog sajma, gdje je policijski službenik za prevenciju, zajedno s djelatnicama Crvenog križa Buje, educirao građane o štetnosti alkohola i njegovom utjecaju na vožnju. I ovdje su veliku zainteresiranost izazvale pijane naočale pa su građani s velikim oduševljenjem pokušali ravno hodati po crti ili otključati bravu ključem.


Pisane vijesti