U Slavonskom Brodu policija riješila deset kaznenih djela krađe i teške krađe

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/IMOVINSKI_DELIKTI/provala12.jpg
Foto: Ilustracija
 
Kriminalističkim istraživanjem nad trojicom muškaraca u dobi 33, 29 i 19 godina, policija Policijske uprave brodsko-posavske jučer je riješila deset kaznenih djela na štetu imovine. Radi se o pet kaznenih djela teške krađe i pet kaznenih djela krađe.
 
Za većinu ovih kaznenih djela osumnjičeni su 33-godišnjak iz Slavonskog Broda i 19-godišnjak s područja općine Bebrina, dok je 29-godišnjak zajedno sa njima osumnjičen za jedno kazneno djelo teške krađe.
 
Kaznena djela počinjena su tijekom veljače i ožujka na području Slavonskog Broda i općine Bebrina. U četiri teške krađe provaljivano je uglavnom u dvorišne objekte (radionice, skladišta, sušare za meso) obiteljskih kuća i podrumske prostorije stambenih zgrada (skladišta), odakle su ukradeni razni radni i profesionalni alati, bušilice, brusilice, agregat za struju, kosilice (trimeri), električni čekić, plinske boce, sportski ribolovni pribor (štapovi sa priborom), suhomesnati proizvodi, pa i jedan muški ručni sat i sunčane naočale. U jednom slučaju teške krađe radilo se o razbijanju bočnog stakla na osobnom automobilu i krađi MP3 radio uređaja iz vozila.
 
U pet kaznenih djela krađe lopovi su ulazili u otvorene prostore dvorišta obiteljskih kuća i pomoćne prostorije, otvorena skladišta i radionice te otvorena skladišta stambenih zgrada. Kao i kod teških krađa, i iz ovih prostora ukradeni su razni alati, kosilice (trimeri), bušilice, brusilice, lemilice, motorne pile i dijelovi za motorne pile, električni kablovi, kablovi aparata za varenje, veća količina raznih dijelova automobila i motora vozila, veća količina brusnih ploča, jedna kamionska hidraulična dizalica, a u jednom slučaju ukradena je i veća količina konzumnih kokošjih jaja.
 
U ovih deset kaznenih djela vlasnici ukradene robe oštećeni su za nekoliko desetaka tisuća kuna.
 
Policija će protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava za pet kaznenih djela teške krađe i pet kaznenih djela krađe.


Pisane vijesti