U Splitu "palo" 14 kilograma marihuane

Slika topvijesti/godina2010/studeni/droga01.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su dvojica osumnjičenika s područja Mostara prokrijumčarila navedenu količinu marihuane iz BIH u RH te je, radi daljnje prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije, predali osumnjičeniku s područja Trogira, a ovaj radi skrivanja i čuvanja drugoj osobi također s područja Trogira.   

Policijski službenici PP Kaštela, u suradnji i koordinaciji s Odjelom kriminaliteta droga PU splistko-dalamtisnke, proveli su kriminalističko istraživanje nad tri 46-godišnjaka i jednim 23-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga, opisana u članku 173. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.

Naime, 20. studenoga, temeljem Naloga Županijskog suda u Splitu, policijski službenici izvršili su pretragu garaže na području Trogira koju koristi jedna od osumnjičenih. Pronađeno je tada više paketa marihuane sveukupne mase 14 kilograma, dok je prethodnoga dana, 18. studenoga, pretragom stana kojega su koristila dvojica osumnjičenika na području Kaštela, pronađena vaga za precizna mjerenja, pribor za pakiranje droge te iznos od 14 950 kuna, a za koji novac sumnjamo da potječe od prodaje droge.   

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su dvojica osumnjičenika s područja Mostara prokrijumčarila navedenu količinu marihuane iz BIH u RH te je, radi daljnje prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije, predali osumnjičeniku s područja Trogira, a ovaj radi skrivanja i čuvanja - drugoj osobi također s područja Trogira. 

Materijalna vrijednost pronađene droge procjenjuje se na oko 700 000 kuna.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, jučer 22. studenoga, osumnjičeni su zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.



Pisane vijesti