U šumi na području Baćina pronađena ubojita sredstva

Slika topvijesti/2015/travanj/TV_sisak_a.jpg

Mještanin je pronašao plastične vreće u kojima su se nalazila neeksplodirana minsko-eksplozivna sredstva. Pronađena minsko-eksplozivna sredstva uklonjena su s mjesta pronalaska, osim jedne tromblonske mine i 11 upaljača ručnih bombi, što je uništeno na mjestu pronalaska zbog lošeg stanja, odnosno oksidacije, te opasnosti da bi prilikom transporta moglo doći do eksplozije.

Foto: PU sisačko-moslovačka

U šumi na području mjesta Baćin, u petak, 17. travnja, mještanin je pronašao plastične vreće u kojima su se nalazila neeksplodirana minsko-eksplozivna sredstva. Na mjesto pronalaska su izašli policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave sisačko-moslavačke i utvrdili da se radi o sljedećim ubojitim sredstvima: pet tenkovskih mina, 12 rasprskavajućih mina, 1,5 kilograma plastičnog eksploziva, 3,1 kilogram vojnog eksploziva TNT-a, sedam tromblonskih mina, 25 ručnih bombi, 300 komada rasprskavajućeg streljiva i deset spremnika za automatsku pušku.

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva uklonjena su s mjesta pronalaska, osim jedne tromblonske mine i 11 upaljača ručnih bombi, koji su uništeni na mjestu pronalaska zbog lošeg stanja, odnosno oksidacije te opasnosti da bi prilikom transporta moglo doći do eksplozije. 



Pisane vijesti