U vozilu pronađena veća količina pirotehničkih sredstava

Slika topvijesti/2013/prosinac/mid/Naslovna.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Trilj, u ponedjeljak, 30. prosinca 2013., na području Prološca zaustavili su Mercedes njemačkih nacionalnih oznaka, prilikom čega su uočili veću količinu pirotehničkih sredstava.

Vozilom je upravljao 34-godišnjak iz Prološca, dok se kao putnik u automobilu nalazio 22-godišnjak. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 34-godišnjak pirotehnička sredstva kupio na području Bosne i Hercegovine, te ih prevezao u Republiku Hrvatsku, nezakonito prešavši državnu granicu. Policijski službenici od njega su oduzeli ukupno 76 komada vatrometa II. kategorije, jedan vatromet IV. kategorije, 1310 komada petardi I. kategorije, 679 komada petardi II. kategorije, kao i 38 komada petardi III. kategorije.

Protiv 34-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu  zbog sumnje da je počinio kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora i nedozvoljene trgovine, kao i odgovarajući optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama.  Protiv 22-godišnjaka je također podnesen optužni prijedlog, zbog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama.



Pisane vijesti