Uhićena dvanaestorica zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i subvencijske prijevare

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/MUP_ILUSTRACIJE/MUP RH ilustracija.jpg

Tijekom današnjeg dana u akciji je sudjelovalo više od 100 policijskih službenika, u Rijeci ustrojen Stožer

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – služba Rijeka od rujna 2018. godine provode kompleksno kriminalističko istraživanje međusobnog poslovanja trgovačkih društava koja posluju unutar grupe poduzeća iz Pule, a kojoj pripada i brodogradilište u Rijeci te poslovanja društava iz navedene grupe poduzeća s drugim poslovnim subjektima izvan grupe.
 
Tijekom današnjeg dana na području Istre je uhićeno 12 hrvatskih državljana (1946., 1954., 1960., 1966.,1953., 1967., 1973., 1955., 1968., 1971., 1957. i 1971.) zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i jednog kaznenog djela subvencijske prijevare na štetu brodogradilišta u Puli i Rijeci te državnog proračuna, a postoji sumnja da su kaznenim djelima pričinili materijalnu štetu veću od 1,2 milijarde kuna.
 
Zbog opsežnosti i složenosti kriminalističkog istraživanja u kojem je tijekom današnjeg dana sudjelovalo više od 100 policijskih službenika, u Rijeci je ustrojen Stožer iz kojeg se sve koordinira.  
 
Do 17 sati obavljene su pretrage svih 15 radnih prostora, domova i drugih prostora, ali se nastavljaju ispitivanja osoba koje će još potrajati.
 
Nakon što policija obavi ispitivanja, svi će uz kaznenu prijavu biti dovedeni pritvorskom nadzorniku u Rijeci.
 
Kriminalističko istraživanje u ovom predmetu se nastavlja.   

Stranica