Ukrajinski veleposlanik Levchenko posjetio MUP

Slika topvijesti/godina2010/PROSINAC/UKRAJINA/UKRAJINA_TX1.jpg

U nastupni posjet Nj. E. Oleksandra Levchenka, veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj, primio je 20. prosinca Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova RH

Foto: MUP

Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova RH, primio je u ponedjeljak, 20. prosinca, u sjedištu MUP-a u nastupni posjet Nj. E. Oleksandra Levchenka, veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj, sa suradnicima.Uz ministra Karamarka susretu je nazočio ravnatelj Uprave za europske integracije i međunarodne odnose Filip Dragović.

Tom je prigodom veleposlanik Levchenko, zahvaljujući ministru Karamarku na prijamu, naglasio kako je ove godine u RH boravilo pedeset  tisuća ukrajinskih turista, a da ih sljedeće 2011. godine planira u Hrvatsku doći na odmor i do sedamdeset tisuća te je stoga Ukrajina zainteresirana za ukidanje ulaznih viza za ukrajinske državljane turiste i tijekom nadolazeće turističke sezone u RH, što bi ujedno olakšalo i dolazak  poslovnim ljudima u Hrvatsku, što je posebice važno u ovim teškim gospodarskim i recesijskim vremenima koje pogađaju europske države.

Ministar Karamarko je rekao kako se odnosi s Ukrajinom odvijaju u prijateljskom duhu te da će on, kao član Vlade RH, taj prijedlog podržavati i dalje. Budući da je broj ukrajinskih turista koji posjećuju hrvatsku obalu tijekom ljetnih mjeseci nezanemariv,  spomenuo je mogućnost dolaska ukrajinskih policajaca u naša turistička mjesta gdje boravi najveći broj ukrajinskih turista tijekom ljetnih mjeseci u sklopu  MUP-ov projekta „Sigurna turistička sezona“ (koji se vrlo uspješno provodi od 2006. godine), ukoliko ukrajinska policija bude zainteresirana za takav vid međunarodne policijske suradnje dviju država. 

Veleposlanik Levchenka izrazio je podršku ministru Karamarku i Vladi RH na uspješnoj i odlučnoj borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala te naglasio da se hrvatska pozitivna iskustva s pozornošću prate i u njegovoj zemlji. Također je izrazio punu podršku RH u njezinim nastojanjima za ulazak u EU te je istaknuo da je vidljiv velik napredak i na tom području. Na kraju susreta veleposlanik Levchenko sa suradnicima poželio je ministru i svim djelatnicima MUP-a čestit Božić i Sretnu Novu godinu.



Pisane vijesti