Ukupno 715 mladih policijskih službenika/ca danas započinju svoj vježbenički staž

Polaznici i polaznice, koji su uspješno završili Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2018./2019. godini, započinju svoj vježbenički staž

FOTO: MUP

Danas, 1. kolovoza 2019. godine, ukupno 715 polaznika i polaznica, u policijskim upravama diljem Republike Hrvatske, uručeno je rješenje o prijemu u policiju u svojstvu vježbenika/ca. Rješenje je donio potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović za 493 polaznika i 222 polaznice, koji su uspješno završili Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2018./2019. godini.

Vježbenici/ce od danas započinju staž u trajanju od 6 mjeseci prilikom kojeg se osposobljavaju za samostalno obavljanje policijskih poslova uz nadzor mentora. Raspoređeni su u policijske uprave sukladno potrebama službe u linije rada temeljne i granične policije te u Upravu kriminalističke policije Ravnateljstva policije. 

Motiviranost, hrabrost i učinkovitost pri obavljanju svojih svakodnevnih zadataka odlike su koje krase novi naraštaj policijskih službenika i službenica koji su spremni biti na ponos i čast hrvatske policije, a Ministarstvo unutarnjih poslova želi im puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. 

Pisane vijesti | Školovanje i zapošljavanje