Umirovljenici iskoristili usluge prijenosnog šaltera

Slika topvijesti/2015/ozujak/mobilni_salter_1.jpg
Foto: MUP
 
Prijenosni šalter za upravne poslove Ministarstva unutarnjih poslova danas je posjetio dva zagrebačka doma za starije i nemoćne, u Trnju i na Bukovcu, gdje su korisnici domova obavili upravne poslove izrade osobne iskaznice i prijave prebivališta.
 
U cilju olakšavanja svim građanima, a posebno najranjivijim društvenim skupinama – starijima, bolesnima, slabije pokretnima i osobama s invaliditetom, prijenosni šalter za upravne poslove prema potrebi dolazi do građana kojima je dolazak do policijske postaje ili u sjedište policijske uprave otežan. U slučajevima opravdane potrebe, dolazak prijenosnog šaltera na određene adrese, pa tako i u privatne domove osoba koje su bolesne i nepokretne, moguće je zatražiti telefonski od policijske uprave/postaje. Građani na taj način mogu obaviti upravne poslove bez napuštanja udobnosti svojega doma.
 
Prijenosni šalteri poboljšavaju komunikaciju i suradnju s građanima pružajući što kvalitetniju uslugu upravnih poslova, a to su poslovi prijave i odjave prebivališta, registracija vozila, određivanje MBG-a, podnošenje zahtjeva za izradu osobne iskaznice, putovnice i vozačke dozvole. Uz prijenosni šalter, MUP je osigurao i mobilno šaltersko vozilo, koje obilazi i slabo naseljena mjesta, otoke i mjesta gdje dolazi do preopterećenja kapaciteta za šaltersko poslovanje.
 
Ovim putem pozivamo građane da iskoriste mogućnost rješavanja navedenih upravnih poslova bliže svom domu, odnosno mjestu prebivališta ili boravišta.
 
Potrebu korištenja prijenosnog šaltera u svrhu pružanja navedenih usluga građani mogu zatražiti na e-mail adresu pitanja@mup.hr ili na broj telefona Službe za upravne poslove: 01/3788 541.


Pisane vijesti