Uništena eksplozivna sredstva iz ll. svjetskog rata

Slika topvijesti/2013/Svibanj/Eksplozivna sredstva/tekst.jpg

Policijski službenici protueksplozijske zaštite proveli su interventno uništavanje veće količine eksplozivnih sredstava izvađenih iz mora

Foto: MUP

Policijski službenici protueksplozijske zaštite PU splitsko-dalmatinske, primorsko-goranske i Uprave policije proveli su, 20. svibnja 2013., neplanirano, interventno uništavanje veće količine eksplozivnih sredstava izvađenih iz mora u gradskoj luci Sumartin na otoku Braču.

Uništavanje je provedeno na poligonu za interventna uništavanja „Kamenjak Grabari“ kod Rijeke metodom detonacije u fugasi, pri čemu je uništeno oko 200 komada različitih topničkih i minobacačkih projektila zaostalih nakon II. svjetskog rata, ukupne mase preko 1500 kg.

S obzirom na približavanje turističke sezone i sezone kupanja, ovom prilikom pozivamo građane da uočena eksplozivna sredstva u moru ne diraju već da o njihovu pronalasku obavijeste policiju na broj 192. Policija će na mjesto pronalaska uputiti stručno osposobljene policijske službenike koji će eventualno pronađena eksplozivna sredstva izvaditi i zbrinuti na najsigurniji način.



Pisane vijesti