Unutarnji nadzor o pismu gospodina Šelebaja Selliera

Slika ILUSTRACIJE/policija01.jpg

Navodi gospodina Vladimira Šelebaja Selliera koji terete glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića ocijenjeni su kao neutemeljeni.

Ministarstvo unutarnjih poslova je 7. rujna 2011. zaprimilo pismo upućeno od strane Vladimira Šelebaja Selliera, koje je istovremeno i javno objavljeno u medijima, a u kojem se ukazuje na navodnu zlouporabu položaja glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića.

Povodom zaprimljenog pisma i iznesenih optužbi Ministar unutarnjih poslova naložio je provođenje unutarnjeg nadzora i provjeru svih navoda iz pisma.

Unutarnji nadzor provodili su djelatnici Odjela za unutarnju kontrolu, Ministarstva unutarnjih poslova, tijekom kojeg je izvršen uvid u svu relevantnu dokumentaciju sačinjenu povodom slučajeva koji se spominju u pismu te su obavljeni razgovari s nadležnim policijskim službenicima u pojedinim slučajevima. 

Nakon provedenog nadzora utvrđeno je slijedeće:

1. Razlog za postupanje policijskih službenika PU zagrebačke i PU zadarske bio je stvaran i zakonski utemeljen, a policijsko postupanje bilo je provedeno po pravilima struke i sukladno zakonskim ovlastima.

2. Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić ni na koji način nije od načelnika PU zagrebačke i načelnika PU zadarske zahtijevao postupanje policije koje bi bilo pristrano u korist gospođe Dijane Čuljak, a na štetu, gospodina Vladimira Šelebaja Selliera.

3. Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije naložio niti organizirao poduzimanje posebnih dokaznih radnji (nadzor i tajno snimanje telefonskih razgovora) i tajno praćenje gospodina Vladimira Šelebaja Selliera.

4. Navodi gospodina Vladimira Šelebaja Selliera koji terete glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića ocijenjeni su kao neutemeljeni.  



Pisane vijesti