Uskršnja čestitka potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova RH dr. sc. Davora Božinovića

Slika /2024/3/Screenshot 2024-03-29 at 13-19-03 Čestika ministar naslovna tekst.pdf.png
Poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova,
aktivne i umirovljene policijske službenice i službenici,
cijenjene pripadnice i pripadnici operativnih snaga sustava civilne zaštite,
 
Uskrs, najveći kršćanski blagdan i navještaj vječnosti, podsjeća nas na važnost milosrđa i pravde - ponajviše u najtežim razdobljima našega ovozemaljskog života.

Uskrs je također i simbol žrtve - žrtve kojom u nepokolebljivoj vjeri polažemo život za braću i sestre, za spas drugoga.

Prije točno 33 godine na sam Uskrs svoj je život za obranu domovine položio Josip Jović, prva žrtva Domovinskog rata. Danas se s posebnim pijetetom prisjećamo našeg Josipa i svih hrvatskih branitelja koji su svoje živote dali u borbi za mir i slobodu koju danas uživamo.

Njihova nesebičnost, hrabrost i vjera nadahnuće su nam ovoga Uskrsa.

Na vama koji ste danas dio Ministarstva unutarnjih poslova ostaje čuvati vrijednosti i žrtvu koje je hrvatska policija tkala u Domovinskom ratu i to kroz profesionalan i pošten rad. Stoga neka vam Uskrs poda snagu i vjeru da se tim zadaćama posvetimo.

Vama i vašim najmilijima želim da Uskrs provedete u miru, radosti i zdravlju, a posebice mirne uskršnje blagdane želim svim policijskim službenicama i službenicima te pripadnicima civilne zaštite koji će ih provesti radno, brinući za sigurnost svih građana Republike Hrvatske.

Svako dobro te sretan i blagoslovljen Uskrs!
 
Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova
dr. sc. Davor Božinović


Stranica