Uspješna suradnja policije i Grada Splita

Slika topvijesti/2018/08_kolovoz/Suradnja policije i Splita.jpg

Foto: Pu splitsko dalmatinska

U prostorijama Grada Splita danas, 24.kolovoza 2018.godine, između Čistoće d.o.o. i Ministarstva unutarnjih poslova zaključen je ugovor o zakupu poslovnog prostora. U  ime Ministarstva unutarnjih poslova ugovor je potpisao  ministar dr.sc. Davor Božinović, a u ime Čistoće d.o.o. direktor Miroslav Delić. Svečanom potpisivanju ugovora o zakupnu poslovnog prostora prisustvovali su Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Grada Splita, Cvjetko Obradović, pomoćnik ministra unutarnjih poslova, Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske,  Dragan Brtan, pročelnik Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling i Krešimir Budiša, savjetnik gradonačelnika.  Na ovaj način Ministarstvo unutarnjih poslova je u Splitu osiguralo adekvatne prostore za Postaju prometne policije Split koja će u budućnosti biti smještena na poslovnom prostoru od 1250 m2 u zgradi koja se sastoji od tri etaže.  

Potaja prometne policije Split dugi niz godina smještena je u nedostatnom i potpuno neodgovarajućem prostoru na Žnjanu i to u bivšim radničkim barakama na zemljištu u vlasništvu Grada Splita. Radi navedenog, na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj u svibnju u Splitu, donesena je odluka o premještanju zgrade Postaje prometne policije Split koja se nalazi u neadekvatnim uvjetima na zonu Dračevac, a u međuvremenu, dok se ne izgradi tehnološki park Split i Prometni centar Grada Splita na Dračevcu, Postaja prometne policije Split biti će preseljena u zgradu na adresi Put Plokita u Splitu.

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara naveo je kako je zaključenje ovog ugovora dobitna kombinacija za sve stranke uključene u realizaciju ovog projekta i rezultat sjednice Vlade RH održane u Splitu u svibnju ove godine. Naglasio je kako prostori Postaje prometne policije Split, nisu imali zadovoljavajuće uvjete za normalan rad, a sada će biti smješteni u visoko kvalitetnim prostorijama uredski funkcionalne zgrade što će utjecati i na razinu usluge koju će pružati građanima.

Ministar dr.sc. Davor Božinović je u svojoj izjavi naglasio kako je jedan od preduvjeta uspješnosti policijskog posla  kvaliteta uvjeta rada i to prvenstveno suvremeno opremljenih i održavanih radnih prostorija. „ Moja zadaća, kao ministra unutarnjih poslova, je biti usmjeren na ono što je važno za hrvatsku policiju i osigurati joj apsolutno sve što je potrebno kako bi u svom poslu očuvanja javnog reda, mira i sigurnosti bila što djelotvornija. Činjenica je da je Hrvatska sigurna destinacija, policija je jedna od prvih čimbenika u podizanju razine sigurnosti. U interesu je lokalne zajednice da policija ima bolje uvjete rada kako bi bili bolji i uspješniji u svom poslu. “ naveo je ministar Božinović.

U svom govoru ministar Božinović je naglasio kako se dobrom suradnjom MUP-a i lokalne zajednice potpomaže razvoj sredine i jača sigurnost kraja i stanovnika u tom kraju s kojima se izgrađuje parterski odnos koji je temeljen na povjerenju.

„Drago mi je da sve više lokalnih zajednica prepoznaje policiju kao partnera u svojim sredinama za izgradnju i stvaranje što sigurnijeg okruženja, u kojem obje strane dobivaju priliku za pružanje što efikasnijih usluga građanima. Mišljenja sam da je i ovaj zajednički projekt dobitan za sve stranke, te dokaz nastavka uspješne suradnje policije i Grada Splita“ istakao je ministar Božinović.



Pisane vijesti