Vlada donijela Odluku o pružanju pomoći Republici Azerbajdžan u području protuminskog djelovanja

Slika /2024/2/Screenshot 2024-02-08 at 13-20-16 (151) 283. sjednica Vlade Republike Hrvatske (8.2.2024.) - YouTube.png

Pomoć obuhvaća nabavu osam potražnih pasa i obuku za četiri vodiča potražnih pasa u trajanju od mjesec dana te transport potražnih pasa u Republiku Azerbajdžan

FOTO: YouTube Vlada RH

Na danas održanoj 283. sjednici Vlade RH potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović predstavio je prijedlog Odluke o pružanju pomoći Republici Azerbajdžan.

Naime, nastavno na dugogodišnju suradnju Republike Hrvatske i Republike Azerbajdžan, tijekom posjeta predsjednika Vlade Republike Hrvatske, mr.sc. Andreja Plenkovića Republici Azerbajdžanu u studenome 2023. godine, u cilju jačanja gospodarske suradnje - posebice u području razminiranja, dogovoreno je pružanje pomoći koja obuhvaća nabavu osam potražnih pasa i obuku za četiri vodiča potražnih pasa u trajanju od mjesec dana te transport potražnih pasa u Republiku Azerbajdžan.

Ukupno procijenjena vrijednost pomoći iznosi 120.000,00 eura koja su osigurana u Državnom proračunu na poziciji Ministarstva unutarnjih poslova.

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o pružanju pomoći Republici Azerbajdžan kojom je zadužila Ministarstvo unutarnjih poslova - Ravnateljstvo civilne zaštite za provedbu predmetne Odluke, odnosno za organizaciju nabave potražnih pasa, obuku vodiča te transporta.
 

Pisane vijesti